divendres, 15 de novembre del 2013

Viatjar amb els sentits!!!

Aquest reportatge publicat al Wall Street Journal, ens mostra una manera molt clara de viatjar amb els sentits…

http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702303914304579191891260790838


Ho he volgut compartir amb vosaltres!!!

Peñín, a Vilafranca: “el més important és saber vendre el vi que fem”

Foto: Penedès TV
Surto de la conferència que l’expert en comunicació del vi José Peñín ha fet a Vilafranca sobre “les altres oportunitats de negoci que hi a l’entorn del vi”. Aquesta conferència s’emmarca en el cicle Desenvolupa’t 2013, que organitza l’Ajuntament de Vilafranca. En aquesta conferència Peñín ha parlat de diferents exemples de negoci que s’han desenvolupat arreu del món a l’entorn del sector vinícola, des de bodegues boutiques fins a enoturisme, passant per projectes de cosmètica, consultories enològiques, guardavins, logística tèrmica, clubs de vins, tastos a domicili o projectes de luxe com la gestió de vinyes per compte aliena. Tots els projectes que ha explicat Peñín són realment interessants malgrat que cap d’ells no s’ajusta al cent per cent a les idees de cap dels assistents. Les idees sempre són personals i particulars.

Per a mi, hi ha tres missatges clau que Peñín ha deixat caure durant la conferència. En primer lloc, “el més important és saber vendre el vi que un fa, i viatjar molt”, tenint en compte que aquest tipus de negoci requereix molta paciència per obtenir un retorn. Lligat amb aquesta idea, i en segon lloc, Peñín ha dit una cosa que molts ja podíem intuir: “els que fan més bons vins són els que tasten més vins, tant de la competència directa com vins estrangers”. I, en tercer lloc, “aquí —en referència a l’Estat espanyol— tot es fa en la desmesura. I ara s’han introduït negocis a l’entorn del vi que s’empassen l’objectiu dels mateixos cellers”. En aquest últim cas, Peñín es referia a les empreses que han apostat per construir grans hotels en nom de la promoció enoturística i han acabat generant negocis paral·lels, que donen diners però que no tenen res a veure amb l’elaboració i la venda de vins.


L’any passat, Catalunya va rebre 13,5 milions de passatgers en vols internacionals, quin petit percentatge d’aquests passatgers s’hauria de sentir mínimament atret pel Penedès per arribar a fer funcionar les petites empreses locals que es dediquen a l’enoturisme? Jo crec que les quantitats són petites, però l’esforç inicial que s’ha de fer és molt gros. Necessitem un canvi de mentalitat per obrir les portes a un sector amb poca o cap implantació al Penedès sense perdre de vista l’objectiu final: vendre vi.

(Publicat al setmanari El 3 de vuit. 15 de novembre de 2013)